Vice Champion 2018
2e plaats Nederlands Kampioenschap Minibiken junior B 

22 september de laatste race om het Nederlands Kampioenschap.

Race 1: een moeizame start, de eerste drie hadden al snel een voorsprong en doordat ik vast zat achter een andere rijder waar ik maar niet voorbij raakte wat ik ook probeerde werd de afstand tussen de eerste vier rijders alleen maar groter. Nadat ik hem eindelijk voorbij was kon ik ook direct wegrijden van hem maar met nog twee ronden te gaan kon ik het gat met de nummer vier onmogelijk dichtrijden. Als 5e gefinished en ook hiermee direct mijn 2e plaats in het kampioenschap veilig gesteld.

      

Race 2: Regen, regen en nog eens regen....
Veel water op de baan en ook was deze op sommige plaatsen spekglad.
In alle klassen gingen ze er met bosjes van af.
Ook in de junior B vele valpartijen en ik was nog in de running voor een podium plek (3e) totdat ook ik onderuit ging. Snel de motor opgeraapt, gestart en ondanks dat ik flink last van mijn elleboog had de achtervolging ingezet en weer terug naar de 3e plaats gereden. Enkele ronden later ging ik er weer af maar ik was vastberaden om goed te finishen en sprong terug op mijn minibike. Gas erop maar het rijden werd nog steeds bemoeilijkt doordat mijn stuur door de eerste val helemaal scheef stond en mijn gas wat af en toe bleef hangen. Alsof het nog niet genoeg was ging ik ook nog een derde keer eraf doordat het gas nu continu bleef hangen door de erge schade..
Wederom terug op mijn motor en gefinished op een 7e plaats.

 

Omdat mijn elleboog wel wat pijnlijk was heb ik na de race direct een coldpack er op gedaan en na de prijsuitreiking toch maar even naar de huisartsenpost gereden om het even te laten controleren. Na twee uur in het ziekenhuis te zijn geweest kon ik om half één 's nachts naar huis met een breuk in mijn elleboog en een mooi gipsje er rond.....

 

Daguitslag: 6e plaats
Niet helemaal tevreden maar ik heb mijn tijd in vergelijking met de vorige wedstrijd op Berghem met één seconde verbeterd plus de laatste race alles op alles gezet.
Het was Podium of Jodium.

Toch mag ik terugkijken op een mooi seizoen waar ik heel veel heb geleerd en een goede progressie liet zien.
Heel erg bedankt voor iedereen die mij heeft geholpen dit te bereiken!!